Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

5. A, 5. B – Macocha a plavba po řece Punkvě

Dne 13. června žáci obou pátých tříd společně vyrazili na výlet  do Moravského krasu.

Cesta autobusem nám rychle ubíhala. Poblíž parkoviště Skalní mlýn jsme zakoupili jízdenky i vstupenky a ihned nastoupili do turistického vláčku, který nás dovezl téměř k lanové dráze. Lanovkou jsme vyjeli k hornímu můstku propasti Macocha. Věřte, že se mnohým školákům zatajil dech, když viděli, jaké převýšení překonali právě prostřednictvím této lanové dráhy.

Následně páťáci shlédli propast Macochu z výšky dolů a zakoupili si místní pochutiny i suvenýry.

Nezbývalo než znovu sjet lanovkou zpět dolů a vstoupit do Moravského krasu,   který je největší a nejvýznamnější krasovou oblastí České republiky. Zde v rámci komentované prohlídky školáci procházeli mohutnými dómy a chodbami s krápníkovou výzdobou, až naše výprava došla téměř k samému dnu propasti Macocha.

Poté jsme podnikli plavbu na lodičkách po podzemní řece Punkvě se zastávkou v Masarykově dómu, jenž patří mezi nejkrásnější podzemní prostory. Rozloučili jsme se s převozníkem a spěchali znovu k vláčku, který nás odvezl zpět k autobusu.

Obohaceni o nové zážitky jsme se rozloučili s Moravským krasem. Žáci byli spokojeni a závěrečný školní výlet se nám skvěle vydařil.   

Třídní učitelé Hana Bílková Millerová a Josef Vichr

Komentáře jsou uzavřeny.