Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Krajské kolo ve florbalu 2023

Ve středu 6.12. ještě mnoho lidí spalo, zatímco družina vybraných žáků naší školy cestovala mikrobusem do promrzlé Kaplice. Právě tam se totiž konalo letošní krajské kolo ve florbalu, kam jsme postoupili po těžkých bojích v kole okresním. Formát soutěže byl rozvržen na dvě skupiny po třech týmech. Dva nejlepší z každé skupiny se utkají v rámci semifinále a zbylí dva ve finále. Los nám určil nelehkou skupinu.

Pro začátek nás čekal hned favorit celé soutěže ZŠ Tábor. Táborští florbalisté byli “florbalovější”, techničtější, sehranější a výsledek podle toho vypadal. Prohra 1:5 nás posadila, jak se říká, zpátky na zadek. Nezbývalo než porazit v druhém a zároveň závěrečném utkání naší skupiny domácí ZŠ Kaplici. Hráči s pocitem, že už prakticky hned ve druhém utkání jde o všechno nasadili tempo, kterému soupeř nedokázal odolat. Výhra 4:1 nám zajistila semifinále. Už to byl pro nás velký úspěch.

V semifinále už číhal Benešov. Soupeře jsme si nakoukali v jeho předchozích zápasech na turnaji a zjistili jsme, na jaké hráče si máme dávat vetší pozor než obvykle. Vše šlo jako po másle a my vedeme 3:0. Jenže… Soupeř snižuje na rozdíl dvou branek. Najednou další akce jako přes kopírák a my vedeme už jen 3:2. Na hřišti je cítit z naší strany nervozita, což nikdy nevěští nic dobrého. A je to tady, soupeř vyrovnává v poslední minutě hrací doby a zajišťuje si minimálně prodloužení utkání. V tom naštěstí rozhodujeme už první střelou až z poloviny hřiště. Obrovská euforie a úleva, že jsme to nakonec zvládli urvat pro sebe je obrovská.

Ve finále na nás už čeká starý známý Tábor. Družstvo napěchované hráči, co to s hokejkou opravdu umí a také s patřičným sebevědomím. Před zápasem jsme si dali krátkou poradu a oproti prvnímu utkání s tímto soupeřem jsme pozměnili taktiku, která by nemusela našemu rivalovi chutnat. Důsledná obrana, ze které občas zahrozíme rychlým protiútokem se zdála být jedinou možnou variantou vedoucí k úspěchu. První branku inkasujeme my. Žádné hlavy dolů a skleslé výrazy. My víme, že na to máme. A taky, že ano. Pořád ta stejná taktika začíná přinášet ovoce. Srovnáváme na 1:1 a ubíhajícími vteřinkami se vkrádá na hole táborských florbalistů více a více nervozity a rozhořčení z toho, že už dávno není rozhodnuto. A pak to přišlo. Krásná akce a my vedeme, k překvapení celé haly, 2:1! Do konce už moc nechybí, náš beton drží. Krátce před koncem si musíme ještě neradi vyzkoušet oslabení. Heroický výkon v podání našich žáků a žaček, ale nepřipouští možnost srovnání herního skóre. Odpočítáváme společně poslední vteřinky, odpalujeme ze všech sil míček, co nejdál od naší branky to jen jde a pak už je slyšet jen radostný křik a občas rána do palubovky mrštěnou hokejkou zklamaných hráčů Tábora. Povedlo se! Jsme nejlepší v celém kraji.

Kdo na tom měl zásluhu? Vítězná sestava se nemění, a proto budu jmenovat stejné hráče, jako v kole okresním. Brankářka Eliška Sinerová, obránkyně Míša Ištvániková, obránci Vojta Blažek, Max Chaloupek, Dominik Smrt, Pepa Pikhart a útočníci Daniel Tetour, Matěj Petrák, Matěj Procházka, Šimon Reisner, Tomáš Petrů a Martin Kubín. Velká gratulace všem! A jak to dopadne na republice? To se dozvíte až v dubnu 😊.

Komentáře jsou uzavřeny.